Історію польської незалежності вивчають під час вікторин

Історію польської незалежності вивчають під час вікторин

Із нагоди 105-річчя відновлення незалежності Польщі в Товаристві польської культури на Волині імені Еви Фелінської в Луцьку відбулася вікторина для учнів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

Учасниками вікторини стали учні першого року навчання суботньо-недільної школи, яка вже багато років діє при організації.

Учитель польською мовою розповів про основні віхи зародження й розвитку польської держави. Згодом учні прослухали польські пісні та поезії, присвячені срібному орлові, біло-червоному стягу та польській столиці. Після цього учні відповідали на запитання, демонструючи знання про історію Польщі та її незалежності.

На заняттях не бракувало емоційних обговорень, активності, щирих усмішок. У доступній та легкій формі учні першого року навчання засвоїли навчальний матеріал, хоч висловлювати власні думки польською мовою їм ще непросто.

Найкмітливіші та найспритніші учасники вікторини отримали корисні призи – зошити, ручки, олівці, ножиці, маркери, розмальовки.

Допомогу у функціонуванні суботньо-недільної школи, що діє в Луцьку при Товаристві польської культури на Волині імені Еви Фелінської, надає фундація «Свобода і демократія» в рамках проєкту «Біло-червона абетка. Програма підтримки громадських шкіл в Україні» за співфінансування Інституту розвитку польської мови імені Святого Максиміліана Кольбе з бюджету Міністерства освіти і науки РП у 2023р.

Віктор Яручик,
Товариство польської культури на Волині імені Еви Фелінської

Фото надав автор