Українці знищили російський десантний корабель «Новочеркаськ»

Українці знищили російський десантний корабель «Новочеркаськ»

Близько 2:30 ночі в десантний корабель рф влучили крилатими ракетами. Командувач Повітряних сил Збройних сил України подякував українським пілотам за точну роботу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Українські військові знищили російський військовий корабель «Новочеркаськ». У ніч проти 26 грудня тактична авіація Сил оборони України завдала удару по кораблю Чорноморського флоту рф «Новочеркаськ». Унаслідок атаки корабель знищено.Як повідомляє польське Інформаційне радіоагентство з посиланням на командувача Повітряних сил Збройних сил України генерала Миколу Олещука, судно стояло в порту Феодосії в тимчасово окупованому Криму. Українці атакували порт за допомогою авіації. 

«Російський флот стає все меншим і меншим», — написав Микола Олещук. Він також подякував українським пілотам за точну роботу.

У Повітряних силах Збройних сил України також підтвердили факт ураження. Це було зроблено ракетами, випущеними з літаків тактичної авіації.

Як повідомляє Громадське телебачення з посиланням на російське пропагандистське медіа «РІА Новості», у російському Міністерстві оборони визнали атаку на корабель «Новочеркаськ». Голова окупаційної адміністрації сєрґєй аксьонов заявив, що корабель зазнав пошкодження «в ході відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет». Унаслідок атаки одна людина загинула, ще двоє поранені.

«Новочеркаськ» — великий десантний корабель, побудований для СРСР у 1980-х роках на Ґданському суднобудівному заводі. Корабель мав перевозити партію іранських боєприпасів. З початку повномасштабної агресії українці вже пошкодили або знищили понад 20 російських кораблів різного розміру — від малих патрульних кораблів до великих суден і одного підводного човна.

Х. С. / IAR