У Польщі блокують кордон у трьох пунктах пропуску, в чергах - 2 тисячі вантажівок

У Польщі блокують кордон у трьох пунктах пропуску, в чергах – 2 тисячі вантажівок

На кордоні України та Польщі загалом у чергах стоять близько 2 тис. вантажівок, триває блокування напрямків трьох пунктів пропуску. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

“Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску “Рава-Руська – Гребенне”, “Краківець – Корчова”, “Ягодин – Дорогуськ”. За інформацією польських прикордонників, станом на ранок 1350 вантажівок перебувають в чергах на цих трьох напрямках в бік України”, – сказав речник.

Демченко нагадав, що 6 січня близько 21-ї години був розблокований рух на напрямку пункту пропуску “Шегині – Медика”, але черги ще залишаються – станом на ранок сьогодні 550 вантажівок. Після розблокування рух вантажівок на цьому напрямку став більш інтенсивним.

На інших ділянках кордону рух для вантажівок не блокується. Є зменшення черг з вантажних транспортних засобів в бік України. Інтенсивність руху на в’їзд та виїзд забезпечується. Черга залишається лише на території Словаччини в бік України на напрямку пункту пропуску “Ужгород”. Станом на ранок сьогодні очікувало проїзду 400 вантажівок, повідомив він.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: “Корчова – Краківець”, “Гребенне – Рава-Руська”, “Дорогуськ – Ягодин”.

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

З 6 січня у Польщі відновили рух вантажівок дорогою до прикордонного пункту пропуску “Медика – Шегині”.