Парламентська асамблея ОБСЄ визнала Росію державою-спонсором тероризму
Робітниця знімає логотип ПВК «Ваґнер» з вікон бізнес-центру «Морская Століца» у Санкт-Петербурзі, де компанія Пріґожина орендувала кілька поверхів, 02.07.2023 PAP/EPA/ANATOLY MALTSEV

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала Росію державою-спонсором тероризму

Згідно з декларацією ПА ОБСЄ, також терористичною організацією визнано ПВК «Ваґнер». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У вівторок, 4 липня, Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі назвала Росію спонсором «групи Ваґнера», яку визнала терористичною організацією.

У підсумковій декларації засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ у Ванкувері зазначено, що діяльність приватної військової компанії «Ваґнер», яка здійснюється від імені російського уряду, може бути «суворо кваліфікована як терористична».

Як зазначається, країни-учасниці ОБСЄ повинні вжити заходів проти цього формування та пов’язаних із нею структур, зокрема, визнавши їх терористичними організаціями. Декларація «закликає країни-члени зміцнити міжнародні норми, які однозначно визнають “групу Ваґнера” та її дії терористичними», а також «відповідальність Росії як державного спонсора цієї терористичної організації».

Народна депутатка України Євгенія Кравчук стверджує, що таке формулювання в офіційному документі міжнародної організації використовують уперше.

IAR/Х.П.