Дипломатів країн Балтії викликали до МЗС росії 

Дипломатів країн Балтії викликали до МЗС росії 

Міністерство закордонних справ рф викликало тимчасових повірених у справах Латвії, Литви та Естонії та вимагало від цих країн гарантувати безпеку виборців під час президентських виборів, які заплановані у росії на 15-17 березня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністерство закордонних справ рф викликало тимчасових повірених у справах Латвії, Литви та Естонії та вимагало від цих країн гарантувати безпеку виборців під час президентських виборів у росії, які заплановані на березень.

Про йдеться на офіційному сайті МЗС росії.  

Як зазначається, дипломатів викликали до МЗС через «відсутність відповідної реакції» з боку влади країн Балтії на заклики росії забезпечити безпеку під час голосування на виборчих дільницях у посольствах у Вільнюсі, Ризі та Таллінні. Відомство звернулось з вимогою щоб влада Латвії, Литви та Естонії зробила всі необхідні кроки щодо забезпечення безпеки також й співробітників посольств рф.

У російському відомстві наголосили, що «створення проблем під час проведення виборів викличе серйозний протест серед російських громадян, які проживають у цих країнах, оскільки це порушує їхні конституційні права», і додали, що у випадку «продовження саботажу», росія «діятиме рішуче у двосторонньому контексті та в міжнародних структурах».

Вибори в росії відбудуться в середині березня цього року. Представники російської опозиції заочно визнали їх результати недійсними.

РАР/І.Т.