Німеччина: влада Саксонії виступає за продовженням контролю на кордоні з Польщею
Ілюстраційне фото Public Domain https://pxhere.com/pl/photo/953244

Німеччина: влада Саксонії виступає за продовженням контролю на кордоні з Польщею

З середини жовтня 2023 року федеральний уряд вже двічі подовжував термін дії контролю. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Влада німецького ланду Саксонія звернулася до уряду в Берліні з проханням продовжити стаціонарні перевірки на кордонах з Польщею, Чехією та Швейцарією щонайменше на півроку. Два дні тому очільниця МВС Німеччини Ненсі Фезер оголосила про продовження прикордонного контролю до 15 грудня.

Кореспондент Польського радіо Войцєх Осінський нагадує, щоперевірки на кордоні зі згаданими країнами були запроваджені у середині жовтня 2023 року. Це виявився ефективний спосіб у боротьбі з нелегальною міграцією, у зв’язку із чим федеральний уряд двічі подовжував термін дії контролю. Однак, на думку голови МВС Саксонії, система вимагає «рішучих змін».

«З юридичної точки зору я не бачу протипоказань. Кожні два тижні я повинен пояснювати, що станеться, коли за мить контроль буде знято. Нам потрібна послідовність та визначеність. Криза триває», – сказав Армін Шустер, додавши, що посилення східних кордонів ефективно посприяло зменшенню кількості нелегальних мігрантів і контрабандистів.

Політик партії Християнсько-демократичний союз навів приклад контролю на кордоні з Австрією, де стаціонарні перевірки подовжують кожні півроку.

Армін Шустер повідомив, що він порушуватиме це питання на спільній конференції міністрів внутрішніх справ усіх федеральних земель.

IAR/Х.П.