Маріонетка путіна мєдведєв пригрозив Польщі втратою державності

Маріонетка путіна мєдведєв пригрозив Польщі втратою державності

«Російская ґазєта» опублікувала агресивний текст екс-президента рф дмитра мєдвєдєва, який є типовою кремлівською демонстрацією ненависті, наповненою погрозами проти Польщі та НАТО. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Дмитро мєдвєдєв, нині заступник голови Ради безпеки росії,у статті про російсько-польські відносини, що містить вісім тисяч знаків, опублікованій на шпальтах урядової «Російской ґазєти», заявив, що москва має «небезпечного ворога» в Польщі. Про це, як пише Niezależna.pl, повідомило агентство Reuters.

«Ми будемо ставитися до неї (Польщі, – ред.) як до історичного ворога», – написав мєдвєдєв.

«Якщо немає надії на примирення з ворогом, то росія має проявити до нього лише одну, дуже жорстку позицію (…). Історія не раз виносила нещадний вирок зарозумілим полякам. Якими б амбітними не були реваншистські плани відплати (поляків, – ред.), їх поразка може призвести до загибелі всієї польської державності», – зазначив поплічник путіна.

«Агресивний текст дмитра мєдвєдєва є нічим іншим, як спробою перегрупувати Європу, спричинити перезавантаження та повернути ЄС до політичної та економічної співпраці з росією», – заявив державний секретар з Канцелярії прем’єр-міністра Республіки Польща та уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин.

«Російські лідери протягом багатьох років розпалювали ненависть до Польщі в рамках пропагандистської діяльності. Агресивний текст мєдвєдєва – це типова кремлівська демонстрація ненависті, наповнена погрозами проти Польщі та НАТО», – прокоментував Станіслав Жарин.

Посадовець додав, що стаття мєдведєва «повторює головну брехню, спрямовану проти Польщі, та водночас доводить, що російські владні еліти дуже серйозно сприймають потенціал Польщі та бачать, що її дії в останні роки значно обмежили вплив росії в Європі».

«Варто зазначити, що цей агресивний текст було опубліковано в той час, коли росія надсилає Німеччині пропозиції щодо відновлення енергетичної співпраці та запуску “Північного потоку-2” і представляє себе світові як країну, готову до “мирних переговорів” і припинення вогню у війні проти України», – наголосив Станіслав Жарин.

На думку уповноваженого уряду з безпеки інформаційного простору, атака росії на Польщу таким чином показує, як багато сьогодні залежить від Польщі.

Niezalezna.pl/Х.П.