Міністр оборони Польщі у США говоритиме про озброєння України
Кольно, 15 липня 2023 року. Міністр національної оборони Маріуш Блащак PAP/Artur Reszko

Міністр оборони Польщі у США говоритиме про озброєння України

У засіданнях під головуванням міністра оборони США Ллойда Остіна беруть участь понад 40 країн. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр оборони Маріуш Блащак перебуває з дводенним візитом у США. Міністр відвідає головну базу П’ятого армійського корпусу США та також візьме участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України. 

Сьогодні очільник Міністерства національної оборони відвідає базу п’ятого корпусу у Форт-Ноксі, штат Кентуккі, де візьме участь в церемонії передачі обов’язків заступнику командувача корпусу генералу Мацею Яблонському.

Генерал Яблонський замінить на цій посаді генерал-майора Адама Йокса. У 2020 році відновлено командування V корпусу армії США. Його передова позиція функціонує у формулі постійної присутності в Познані. Командування налічує близько 600 військових, третина з яких служить у Польщі. Його головним завданням є координація дій і нагляд за сухопутними силами США на східному фланзі НАТО.

Під час візиту до США очільник Міноборони також візьме участь у засіданні Контактної групи підтримки України, яка координує постачання військової техніки до на фронт. У засіданнях під головуванням міністра оборони США Ллойда Остіна беруть участь понад 40 країн.

IAR/І.Я.