Анджей Дуда перебуває з візитом у Танзанії
Президент Республіки Польща Анджей Дуда та перша леді Аґата Корнхаузер-Дуда завершують робоче турне країнами Східної Африки візитом до Танзанії, Дар-ес-Салам, 09.02.2024 PAP/Radek Pietruszka

Анджей Дуда перебуває з візитом у Танзанії

Розвиток польського бізнесу, глобальна безпека та наслідки російської агресії в Україні — такими будуть ключові теми для обговорень під час візиту лідера Польщі Анджея Дуди до Танзанії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Республіки Польща Анджей Дуда та перша леді Аґата Корнхаузер-Дуда завершують робоче турне країнами Східної Африки. Свій останній день перебування, 9 лютого, польський лідер проведе в Танзанії. Візит передбачає офіційне привітання, переговори з президентом Танзанії Самією Сулуху-Хассан у форматі «тет-а-тет», а також двосторонню зустріч делегацій обох країн.

Нагадаємо, що перед цим президент Польщі відвідав Руанду та Кенію.

За словами кореспондентки Польського радіо Аґнєшки Дронжкєвич, основними напрямками політичних переговорів, які польський лідер Анджей Дуда має намір обговорити в Танзанії, є просування польського бізнесу, а також питання глобальної безпеки. Зокрема, президент хоче обговорити ситуацію в нашій частині Європи та наслідки війни в Україні.

«Ми будемо говорити про те, хто порушує міжнародне право, хто порушує порядок, встановлений після Другої світової війни, хто порушує кордони, хто є нападником і хто є відповідальним за складну ситуацію, яка сьогодні спостерігається в багатьох місцях по всьому світу, спричинену енергетичною або продовольчою кризами».

Під час перебування в Танзанії президент Дуда також відвідає місцеву лікарню, де Польща реалізує програму допомоги та навчання місцевих лікарів екстреній медичній допомозі.

IAR/Х.П.