Маніпуляція! Меру міста на заході України прийшла повістка на призовну комісію
Ілюстрація: drohobych.city

Маніпуляція! Меру міста на заході України прийшла повістка на призовну комісію

Така новина не мала би особливо цікавити західну аудиторію, але проросійські медіа в Польщі вирішили перекрутити факти та подати інформацію у вигляді провокації. Йдеться про те, ніби мера міста Дрогобич у Львівській області та його колегам вранці на початку робочого дня вручені повістки до військкомату. Посилаються польські ЗМІ на повідомлення на zaxid.net.

Ілюстрація: drohobych.city

Так подають це польські портал та ТГ-канал Kancelaria Lega Artis, черговий раз підтримуючи проросійські наративи проти України.

Скрін з ТГ-каналу Kancelaria Lega Artis

Насправді мер Дрогобича Тарас Кучма та члени виконкому мають прийти у ТЦК для уточнення облікових даних. У той же час Тарас Кучма згадав про те, що посадовці міської ради заброньовані від мобілізації, згідно з відповідним законом. Незважаючи на це, вони мають можливість долучитися до українських військових сил, якщо самостійно зголосяться. Загалом, за словами очільника міста, понад 90 працівників виконавчих структур Дрогобицької міськради мають військовий досвід, оскільки вони раніше були на контракті або мобілізовані до ЗСУ.

Тож повістки держслужбовцям Дрогобича не страшні. Тому хай дана ситуація не лякає західну аудиторію.

Анна Стожко

Матеріал підготовлений у рамках проєкту “Stop Lie” БО “Благодійний фонд польсько-українського партнерства» у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю автора і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

#ПрямуємоРазом #TeamEurope #MovingForwardTogether #ISAREdnannia #StopLie

Isar Ednannia European Union in Ukraine Благодійний фонд польсько-українського партнерства