Турецьке торгове судно підірвалося на міні біля берегів Румунії
Фото ілюстративне. Балкер «Екватор» біля морського порту Одеса, Україна, 03 жовтня 2023 р. PAP/EPA/IGOR TKACHENKO

Турецьке торгове судно підірвалося на міні біля берегів Румунії

Через війну Росії проти України цю акваторію вважають зоною підвищеної небезпеки, а головну загрозу тут становлять морські міни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Турецьке торгове судно підірвалося на міні в Чорному морі біля берегів Румунії. Члени екіпажу в результаті вибуху не постраждали, судно отримало пошкодження.

Судно натрапило на міну в четвер на відстані приблизно 11 морських миль на північ від румунської Суліни, біля входу в Сулінський канал, повідомляє Reuters з посиланням на британську компанію Ambrey, яка займається питаннями морської безпеки.

Reuters повідомляє, що це перший інцидент із морською міною в Чорному морі за кілька місяців. Через війну Росії проти України цю акваторію вважають зоною підвищеної небезпеки, а головну загрозу тут становлять морські міни.

У четвер британський уряд заявив у заяві з посиланням на дані розвідки, що Росія може навмисно розставляти міни на підходах до українських портів, щоб перешкодити експорту української сільськогосподарської продукції.

Через блокаду Росією українських морських портів на Чорному морі Київ більше використовує порти Дунаю, звідки потім відправляє зерно до румунської Констанци. Намагаючись перешкодити українцям використовувати альтернативні маршрути, Росія посилила атаки на українську портову та зернову інфраструктуру на Дунаї, поблизу кордону з Румунією. На територію цієї країни, яка є членом ЄС і НАТО, кілька разів падали фрагменти російських безпілотників, які використовувалися для атак.

PAP/В.Г.