У 2022 році у Польщі було зареєстровано понад 2,5 тисяч усиновлень
Ілюстративне фото Public Domain https://pxhere.com/pl/photo/848463

У 2022 році у Польщі було зареєстровано понад 2,5 тисяч усиновлень

За словами заступниці очільниці Міністерства сім’ї та соціальної політики, упродовж останніх років є помітною тенденція збільшення кількості усиновлених дітей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Заступниця міністерки сім’ї та соціальної політики Польщі Барбара Соха у четвер, 9 листопада, в ефірі Першого каналу Польського радіо заявила про те, що інтерес поляків до усиновлення дітей не зменшується.

Нагадаємо, що 9 листопада у світі відзначають День усиновлення.

Як зазначила Барбара Соха, у 2022 році у Польщі було зареєстровано 2700 усиновлень, що свідчить про тенденцію збільшення кількості усиновлених дітей за останні роки.

«Ми раді, що у Польщі відбуваються усиновлення. Якщо, однак, порівнювати згадану цифру, наприклад, із цифрою з 2020 року, то тоді (у 2020 році — ред.) усиновлень було менше не стільки через меншу зацікавленість, скільки через формальні бар’єри, пов’язані з пандемією. Але, дивлячись на ці цифри за останні кілька років, за останнє десятиліття, ми бачимо, що зацікавленість у тому, щоби усиновити дитину, не слабшає, і це дуже гарна новина», — поділилася заступниця очільниці Міністерства сім’ї та соціальної політики.

З нагоди Дня усиновлення багато закладів по всій Польщі 9 листопада влаштовують дні відкритих дверей.

Всесвітній день усиновлення було ініційовано у 2014 році Хенком Фортнером, засновником фонду AdoptTogether. У дитинстві Хенк Фортнер виховувався у прийомній сім’ї, яка опікувалася 36 дітьми та всиновила вісім із них.

IAR/Х.П.