У Сеймі організують круглий стіл, присвячений питанням освіти
Ілюстраційне фото Public Domain https://pxhere.com/pl/photo/743887

У Сеймі організують круглий стіл, присвячений питанням освіти

Під час зустрічі буде підписано освітній пакт, в якому порушуються, зокрема, проблеми учнів, питання змін в основній навчальній програмі та психічного здоров’я в школі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Просвітницькі громадські організації, викладачі, представники учнівського середовища та політики у вівторок, 30 січня, візьмуть участь у круглому столі з питань освіти. Засідання розпочнеться о 10:00 у польському Сеймі. Гасло, що товаришуватиме заходу: «МИ змінюємо освіту!». Організовує круглий стіл «Akcja Uczniowska» за підтримки Громадянської коаліції.

Як розповів в інтерв’ю Інформаційному радіоагентству (IAR) Павел Мрозек із ініціативи «Akcja Uczniowska», під час зустрічі буде підписано освітній пакт, який надішлють до Міністерства освіти.

«У цю угоду ми включили найважливішу інформацію, яка має для нас вирішальне значення. Це стосується, зокрема, проблем учнів, зміни в основній навчальній програмі та психічного здоров’я в школі. Передусім ми хочемо, щоби з нашим документом ознайомилися та щоби речі, про які мова в документі, були виконані. Ми розуміємо, що повністю пакт ми не зможемо нині прочитати, тому що це 28 сторінок, але ми сподіваємося, що вдасться ознайомитися хоча б з його частиною», – поділився Павел Мрозек. 

До участі у заході організатори запросили, зокрема, міністерку освіти Барбару Новацьку. Крім політиків, серед гостей також будуть: уповноважена з прав дитини Моніка Горна-Цєсьляк, колишній уповноважений з прав дитини Марек Міхаляк, експерт зі прав студентів Марцін Крушевський, Радослав Потрац, який отримав звання «Вчитель року 2023», та учасниця Варшавського повстання Ванда Трачик-Ставська.

IAR Х.П.