Reuters: українська авіакомпанія «Антонов» починає виробництво бойових дронів
Фото ілюстраційне pxfuel/CCO

Reuters: українська авіакомпанія «Антонов» починає виробництво бойових дронів

Найбільший авіазавод України розширює своє виробництво на бойові дрони на потреби української армії, котра воює проти російських загарбників. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Найбільший авіазавод України «Антонов» розширює сферу виробництва, включивши виробництво бойових безпілотників для потреб армії, яка воює проти Росії, повідомляє у вівторок Reuters з посиланням на презентацію «Антонова», показану в штаб-квартирі держконцерну «Укроборонпром».

Новий центр виробництва безпілотних літальних апаратів було відкрито «для збільшення потужностей з виробництва безпілотних літальних апаратів і надання підтримки приватним виробникам безпілотних літальних апаратів зі спеціальними знаннями та послугами». Ще в червні український уряд повідомив владу США про це рішення, поінформувало Reuters.

«Антонов» вже проєктував і створював безпілотники, але найважливішою сферою інтересів компанії завжди залишалася транспортна авіація. Виробництво цих літаків продовжуватиметься, але більша участь у галузі безпілотників краще задовольнить поточні потреби України під час війни. Тим більше, що нинішній досвід «Антонова» може бути використаний для створення безпілотників дальньої дії, здатних атакувати цілі, розташовані в глибині Росії, вважають українські експерти.

За останні тижні кількість ударів безпілотників по російських військових, промислових і технологічних об’єктах значно зросла. Незалежні експерти наголошують, що атаки безпілотників, принаймні частина з яких здійснюється з території Росії, спрямовані на цілі, які все більше віддаляються від України. Наприкінці серпня нападу зазнав, серед інших, військовий аеродром у Пскові, розташований приблизно за 700 км від кордонів України.

Також над Москвою та околицями регулярно з’являються дрони, що призводить до закриття повітряного простору над місцевими аеропортами.

PAP/Т.А.