Президент отримав повну інформацію щодо інциденту з ракетою, яка зайшла в повітряний простір Польщі
Ілюстративне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

Президент отримав повну інформацію щодо інциденту з ракетою, яка зайшла в повітряний простір Польщі

Згідно з висновками військових, повітряний простір Польщі порушила російська ракета. Вона пролетіла над Польщею 3 хвилини, а потім залишила повітряний простір країни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова Канцелярії президента Ґражина Іґначак-Бандих повідомила, що під час термінового брифінгу, скликаного в Бюро національної безпеки, президенту була надана повна інформація про інцидент з ракетою, яка порушила повітряний простір Польщі, у п’ятницю, 29 грудня.  

Ґражина Іґначак-Бандих повідомила, що подальша інформація з цього питання буде надана військовими: «Детальна інформація про перебіг інциденту, який носить суто військовий характер, і вони, на певному рівні, вже з’ясовані, буде, за домовленістю, надаватися військовими. З іншого боку, президент перебуває в постійному контакті з віце-прем’єр-міністром, міністром національної оборони, він також перебуває в постійному контакті з прем’єр-міністром». 

Згідно з висновками військових, повітряний простір Польщі порушила російська ракета. Вона пролетіла над Польщею 3 хвилини, увійшла вглиб країни на 40 кілометрів, а потім залишила повітряний простір Польщі. Вибуху не було.

IAR/Д.Н.