У Давосі розпочинається Всесвітній економічний форум
epa11077126 Логотип ВЕФ на вікні Конгрес-центру, де учасники та створені штучним інтелектом твори мистецтва турецько-американського медіа-художника Рефіка Анадола відображаються всередині конгрес-центру напередодні 54-ї щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у Давосі, Швейцарія, 14 січня 2024 року PAP/EPA/LAURENT GILLIERON

У Давосі розпочинається Всесвітній економічний форум

У швейцарському Давосі розпочинається 54-й Всесвітній економічний форум. Майже 3000 гостей обговорюватимуть найважливіші економічні та політичні проблеми світу, зокрема, очільники держав, представники найбільших компаній, фінансових установ, політики й експерти. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У швейцарському Давосі розпочинається 54-й Всесвітній економічний форум. Майже 3000 гостей обговорюватимуть найважливіші економічні та політичні проблеми світу, зокрема, очільники держав, представники найбільших компаній, фінансових установ, політики й експерти.

Регіон Тримор’я присутній на Форумі вже кілька років і знову матиме власний павільйон. Одним із гостей буде президент Анджей Дуда, який виступить перед трьома панелями, зокрема про майбутнє України в контексті інтеграції з Європейським Союзом.

Перший віце-президент Банку крайового господарства (Bank Gospodarstwa Krajowego) Павел Нерада зазначив, що Банк у Давосі хоче популяризувати цей регіон і наблизити його до гостей з усього світу. «Тримор’я – це територія з величезними інвестиційними потребами, але не менш високим економічним потенціалом», – підкреслив він.

Організатори наголошують, що важливою подією, організованою Three Seas Hub, буде президентська панель за участю президентів Польщі Анджея Дуди, Литви Ґітанаса Науседи, Латвії Едґарса Рінкевічса, а також прем’єр-міністра Хорватії Андрея Пленковича.

Дискусійні панелі можна буде переглянути в прямому ефірі на YouTube: youtube.com/user/bankbgk.

Ініціатива Тримор’я – це проєкт, ініційований у 2015 році президентами Польщі та Хорватії, який об’єднує 13 країн Центральної Європи, стратегічною метою його є збереження та зміцнення єдності Європейського Союзу та євроатлантичного простору.

IAR/С.Ч.