Брехня про те, як Польщу «не запросили» на збройний форум
Ілюстрація Adobe Stock

Брехня про те, як Польщу «не запросили» на збройний форум

Польські ЗМІ, що підігрують російській пропаганді, постійно намагаються погіршити польсько-українські стосунки, які і так зараз переживають не найкращі часи. Про це повідомляє Upmp.news.

Так, портал Lega Artis, який маскується під поважну юридичну фірму, опублікував статтю із заголовком: «Україна на запросила Польщу на форум збройних технологій».

У статті автори посилаються на міністра державного майна РП Яцека Сасіна, який різко на це відреагував і заявив, що для України це матиме побічний ефект. Втім, як завжди в таких випадках, ця «сенсація» виявилася фейком.

По-перше, українська сторона запевнила, що Польща була запрошена на Форум однією з перших як стратегічний партнер України. Про це заявив посол України у Польщі Василь Зварич.

По-друге, польська група озброєнь (яку теж згадують у статті Lega Artis) у Твіттері прокоментувала цю подію, заявивши дослівно: «За домовленістю з українською стороною, ми не планували спільних зустрічей на цей захід. Ми зустрічаємося систематично і працюємо в робочих групах».

А згодом ПГЗ опублікувала розширений комунікат, виклавши свою позицію.

По-третє, сам Яцек Сасін, розібравшись у ситуації, вимушений був вибачатися за свої різкі слова.

«На момент інтерв’ю я не мав точної інформації на цю тему . Після розмови з президентом PGZ я отримав інформацію, що Польська група озброєнь отримала запрошення. Компанія вирішила не брати участі через на обставини, викладені у їхній заяві», – заявив міністр.

Як видно, маємо справу з черговою провокацію польських ретрансляторів Кремля, які намагаються загострити польсько-українські стосунки і роздмухують скандали на рівному місці.

Автор: Вікторія Чирва