Триває блокада польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною
Заблоковані польськими фермерами вантажівки перед прикордонним переїздом “Дорогуськ-Ягодин” PAP/Wojtek Jargiło

Триває блокада польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною

Зокрема у Дорогуську та Гребенному на Люблінщині перед прикордонними пунктами пропуску утворилися черги з декількох сотень вантажівок довжиною 15-17 кілометрів. Час очікування на проїзд до прикордонного термінала складає 120 годин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Триває протест і блокада польськими фермерами перед польсько-українськими прикордонними переходами на Люблінщині. У Дорогуську сільськогосподарські трактори припаркували на узбіччі під’їзної дороги до термінала, а протестувальники пропускають по одній вантажівці в обох напрямках, каже комісар Ева Чиж з Холмської поліції:

«Станом на ранкові години черга вантажівок, що очікують перед переходом в Дорогуську, складає 15 кілометрів. Час очікування складає 120 годин. У черзі на оформлення очікує приблизно 550 вантажівок».

У Гребенному пропускають по дві вантажівки на годину в обох напрямках, каже молодша аспірантка Малґожата Павловська з поліцейської дільниці в Томашові Любельському:

«Довжина черги до прикордонного переїзду в Гребенному у зв’язку із протестом та блокуванням національної автодороги номер 17 складає 17 кілометрів. Час очікування до перетину кордону – 120 годин. В черзі очікує приблизно 380 вантажівок. Від початку цього протесту ми не зареєстрували якихось інцидентів, ситуація спокійна».

Протести фермерів почалися в понеділок на прикордонних переходах у Долгобичеві та Зосині. Планується, що вони триватимуть до 26 лютого. Наразі польські протестувальники пропускають по три автівки на годину – це не стосується гуманітарної допомоги та легкових автомобілі.

IAR/Т.А.