Очільник нового уряду Польщі запевнив у непохитній підтримці України
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск виступає із промовою у Сеймі, Варшава, Польща, 12.12.2023 PAP/Paweł Supernak

Очільник нового уряду Польщі запевнив у непохитній підтримці України

Дональд Туск розкритикував політиків, котрі заявляють про «втому» від війни в Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У вівторок, 12 грудня, новопризначений прем’єр Польщі Дональд Туск виступив із програмною промовою, де підкреслив що ми живемо у складний час, який вимагає належного, серйозного ставлення.

Очільник нового уряду також наголосив на тому, що потрібно твердо та голосно вимагати повномасштабної допомоги для України в її оборонній війні проти російської агресії.

«Іноді я вже не можу слухати деяких європейських та інших західних політиків, які говорять про “втому” від ситуації в Україні. Вони “втомлені”. Вони говорять в обличчя президенту Зеленському, що у них “більше немає сил”, що вони “виснажені”. Я хочу сказати, що завдання Польщі, завдання нового уряду, але й завдання всіх нас полягає у тому, щоби голосно та чітко вимагати від усієї західної спільноти повної рішучості щодо допомоги Україні у цій війні. Я робитиму це з першого дня», – заявив Дональд Туск.

11 грудня Сейм Польщі доручив очільнику «Громадянської платформи» місію формування уряду. Голосування щодо вотуму довіри уряду Дональда Туска заплановане на 16:00 12 грудня.

IAR/Х.П.