Польський уряд підписав угоду з фермерами про припинення блокади в Медиці
Жешув, 06.01.2024 р. Міністр сільського господарства і розвитку села Чеслав Сєкєрскі (2П), лідер організації “Ошукане село” Роман Кондров (Л), Адам Дзєдзіч з Польської селянськох партії(П) та Підкарпатський воєвода Тереза Кубас-Гуль (3П) під час зустрічі у Ряшеві PAP/Darek Delmanowicz

Польський уряд підписав угоду з фермерами про припинення блокади в Медиці

Пункт перетину «Медика — Шегині» буде остаточно розблоковано. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Очільник Міністерства сільського господарства і розвитку села Чеслав Сєкєрський та Підкарпатська воєвода Тереза Кубас-Гул досягли домовленості з фермерами, які протестують на прикордонному переході Медика. На основі підписаної угоди представники руху «Ошукане село» завершили свою акцію протесту. Пункт перетину «Медика — Шегині» буде остаточно розблоковано.

Зі свого боку польський міністр пообіцяв задовольнити всі вимоги аграріїв. Йдеться, зокрема, про субсидії на кукурудзу в розмірі 1 мільйона злотих, збільшення кредитування на 2,5 мільярда злотих і збереження розміру сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

Угода передбачає призупинення протесту в селі Медика, що навпроти українського пункту пропуску Шегині, на період, необхідний для впровадження змін.

IAR,Громадське Телебачення/O.T.