Конфіскація російських активів: якою є позиція Білого дому?
Ілюстраційне фото https://pxhere.com/pl/photo/613441

Конфіскація російських активів: якою є позиція Білого дому?

За словами речника Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, нині США зосереджені на військовій допомозі для України у боротьбі з російською агресією. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Білий дім не зайняв позицію щодо ​​можливої конфіскації активів росії, заморожених у західних банках. У відповідь на запитання кореспондента Польського радіо Марека Валкуського речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що наразі США зосереджені на військовій підтримці України.

Марек Валкуський запитав Джона Кірбі про конфіскацію 300 мільярдів доларів заморожених російських активів під час прес-конференції в Білому домі, що відбулася у середу, 3 січня. 

«Ми весь час ведемо розмови з партнерами про те, як має виглядати відбудова та повернення до нормального життя в Україні після війни, але наразі наша мета — допомогти боротися з російською агресією», — відповів речник Ради нацбезпеки, додавши, що у США вже закінчилися кошти на військову підтримку України і що пакет військової допомоги, оголошений 27 грудня, був останнім доступним для фінансування.

Американський високопосадовець закликав Конгрес схвалити запропонований президентом Джо Байденом новий пакет у розмірі майже 110 мільярдів доларів, що охоплює допомогу для України, Ізраїлю, Тайваню та посилення безпеки на південному кордоні США.

IAR/Х.П.