ООН планує надати Україні близько 3 мільярдів доларів гуманітарної допомоги у 2024 році
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/941438

ООН планує надати Україні близько 3 мільярдів доларів гуманітарної допомоги у 2024 році

Управління ООН з координації гуманітарних справ заявило, що понад 14,6 мільйона людей, або близько 40% фактичного населення України, цього року потребуватимуть гуманітарної допомоги через повномасштабне вторгнення РФ. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Організація Об’єднаних Націй проситиме у своїх міжнародних донорів закласти гуманітарну допомогу для Україні на 2024 рік у розмірі 3,1 мільярди доларів. Про це інформує Громадське телебачення з посиланням на високопоставленого посадовця Ради Безпеки ООН.

Тож план реагування ООН на 2024 рік, який агентства організації представлять донорам у Женеві 15 січня, передбачає закладення 3,1 мільярди доларів для надання допомоги 8,5 мільйонам людей в Україні.

Управління ООН з координації гуманітарних справ заявило, що потребуватимуть гуманітарної допомоги через повномасштабне вторгнення РФ цього року понад 14,6 мільйони людей, або близько 40% фактичного населення України. 

«Оскільки війна в Україні не припиняється, що призводить до високого рівня гуманітарних потреб, фінансова підтримка має бути постійною. У 2024 році ми закликаємо всіх донорів знову активізуватись і допомогти народу України», — сказала представниця Управління ООН з координації гуманітарних питань Едем Восорну.

Громадське телебачення/А.Л.