Прем’єр Польщі вирушає до Литви
Ілюстраційне фото mediacenter.org.ua ПРЕС-СЛУЖБА 47-ї ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ

Прем’єр Польщі вирушає до Литви

Європа “має прокинутись” і серйозно сприйняти воєнну риторику Росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Дональд Туск сьогодні летить до Литви.. У Вільнюсі голова польського уряду зустрінеться з прем’єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте та президентом країни Гітанасом Науседою. 

Прем’єр-міністр Дональд Туск нещодавно провів низку зустрічей із лідерами східного флангу НАТО, зокрема з прем’єр-міністрами Чехії, Латвії, Швеції, Фінляндії та Норвегії. Головною темою переговорів було збільшення сил оборони альянсу в умовах зростання загрози з боку Росії. За словами польського прем’єр-міністра, Європа “має прокинутись” і серйозно сприйняти воєнну риторику Росії:

“Слова Путіна про те, що Росія озброюється і де-факто переходить у режим війни і переводить у режим війни всю економіку, правдиві. До всього цього потрібно ставитися надзвичайно серйозно», – сказав Туск.

Про можливий розвиток подій на Сході прем’єр-міністр також поговорив з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Франції Еммануелем Макроном. Наступного тижня він разом із президентом Анджеєм Дудою зустрінеться у Вашингтоні з американським лідером Джо Байденом.

Згідно із даними останнього опитування 48 відсотків поляків вважають, що Росія може напасти на Польщу в найближчі роки протилежної думки дотримується 41 відсоток громадян Польщі.

IAR,PAP/І.Я.