Володимир Зеленський розпочинає візит до США
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

Володимир Зеленський розпочинає візит до США

Президент Володимир Зеленський втретє від початку повномасштабного вторгнення відвідає США, де зустрінеться із президентом Джо Байденом. Головною темою переговорів є продовження підтримки України США. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У понеділок, 11 грудня, розпочинається робочий візит до США президента України Володимира Зеленського. Очікується, що12 грудня він зустрінеться з президентом Джо Байденом та проведе низку зустрічей. 

Як повідомили в Офісі президента України, «серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році». 

У заяві Білого дому йдеться, що президент Джо Байден запросив президента Володимира Зеленського, щоб «підкреслити непохитну відданість Сполучених Штатів підтримці народу України, який захищає себе від жорстокого вторгнення росії», в час, коли йде боротьба з брутальним вторгненням росії.

«У той час, як росія нарощує удари по Україні ракетами та безпілотниками, лідери обговорять нагальні потреби України та ключову важливість продовження підтримки США у цей ключовий момент», — сказала Карін Жан-П’єр, речниця президента США.

Того ж дня, коли президенти Байден і Зеленський зустрінуться в Білому домі, помічники прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана будуть переконувати республіканців у Вашингтоні припинити підтримку України.

Нагадаємо, Конгрес США досі не схвалив запит Байдена на додаткове фінансування для допомоги Україні через спротив частини республіканців. 6 грудня законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті.

Це третій візит Володимира Зеленського до Вашингтона від початку повномасштабної російської агресії.

IAR/Європейська правда/І.Т.