Польща є прихистком для охочих інвестувати в економіку Східної Європи
Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький під час інавгурації бізнес-форуму PAIH на Національному стадіоні PGE у Варшаві, Варшава, 10.04.2023. PAP/Tomasz Gzell

Польща є прихистком для охочих інвестувати в економіку Східної Європи

Під час відкриття бізнес-форуму Польської Агенції Інвестиції і Торгівлі прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький заявив, що Польща є чудовим пунктом просування капіталу на схід. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На Національному стадіоні у Варшаві проходить дводенний бізнес-форум Польської Агенції Інвестиції і Торгівлі 2023. За оцінками організаторів, у ньому візьмуть участь близько 6000 гостей.

Під час відкриття Форуму прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький сказав, що Польща залишається безпечним притулком для компаній, які хочуть інвестувати свій капітал у Центральній Європі.

«Одночасно з цим Польща є чудовим пунктом просування на схід. Будемо сподіватися, що після закінчення війни в Україні, ця економічна експансія на схід буде чимраз більш інтенсивною. Я переконаний, що нові можливості дадуть змогу максималізувати потенціал чергових польських фірм і зміцнять роль польського капіталу в цілому регіоні», – говорить Матеуш Моравєцький.

Форум є найбільшою подією в Польщі для малих і середніх підприємств. Захід організували вже вчетверте. Це два дні зустрічей, можливість налагодити стосунки та розширити знання. Під час Форуму відбудеться 100 дискусійних панелей та майстер-класів. У Форумі беруть участь 56 зовнішньоторговельних представництв PAIH – Польського агентства інвестицій і торгівлі, а також представники різних державних установ – наприклад, Польського фонду розвитку.

Захід відбувається під почесним патронатом президента Анджея Дуди.

IAR/В.Г.