Консул розповів про стан постраждалих українців у смертельному ДТП у Польщі
19.11.2023 р. Місце смертельної аварії на воєводській дорозі 844 у селі Верешин PAP/KP PSP w Hrubieszowie

Консул розповів про стан постраждалих українців у смертельному ДТП у Польщі

Українські консули роблять усе для того, аби постраждалі отримали оперативну і якісну медичну допомогу, а тіла загиблих українців якнайшвидше доправити додому. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Троє з 10 пасажирів мікроавтобуса, який потрапив у аварію в Польщі — це біженці з України, які мають статус тимчасового захисту. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони постраждали, але їхній стан задовільний.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на генерального консула України у Любліні Олега Куця.

За його словами, українські консули роблять усе для того, аби постраждалі отримали оперативну і якісну медичну допомогу, а тіла загиблих українців якнайшвидше доправити додому.

Раніше польська поліція та посольство України повідомили, що внаслідок ДТП У Польщі неподалік польсько-українського кордону загинули дві жінки і шестирічна дитина. Загиблі — українські громадяни, але їхні імена й статус не озвучуються.

Ще четверо людей перебувають у медичних закладах Люблінського воєводства — це дві жінки, трирічна дитина і водій. Кореспондентці Радіо Свобода в посольстві повідомили, що мама трирічної дитини зараз у поліції, їй надають психологічну допомогу. Старша, шестирічна дитина цієї жінки загинула.

Paдіо Свобода/O.T.