Місія «PL-US Operations» в Україні

Місія «PL-US Operations» в Україні

Поки військові колони пригожинців рухаються на москву за «справедливостью» (рос.) – нам своє робити… Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог голови Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», першого Віце-Президента Польсько-Української Господарчої Палати Олега Дубіша.

Крайні 10 днів червня 2023р. ми активно працювали в Києві з нашими американськими колегами – ветеранами і фахівцями Військово-Повітряних Сил США. З того чим можна поділитись публічно, зауважу, що в рамках діяльності ПУГП в Україні та Фонду Польсько-Українського Партнерства ми реалізуємо програму по підтримці ініціатив членів і партнерів нашої Палати і Фонду спрямованих на підтримку і зміцнення обороноздатності України, її відбудови, відновлення і розвитку економічного потенціалу і міжнародної співпраці України з особливим фокусом на питаннях безпеки, розвитку українського оборонно-промислового комплексу і євроатлантичної інтеграції України.

На протязі багатьох років ми, як українська команда ПУГП, в т.ч. я особисто, дуже ретельно знайомились з польським досвідом і структурами, які сприяли активному долученні Польщі в тому числі польського бізнесу, зокрема приватного, до системної безпекової, економічної та іншої співпраці з відповідними структурами США та NATO.

З врахуванням актуальних обставин в яких перебуває Україна після початку широкомасштабної агресії росії 24.02.2022 р., сьогодні ми безсумнівно бачимо свою мету і місію також і в підтримці та впровадженні цього досвіду і алгоритмів співпраці безпосередньо в Україні.

Тому не дивно що нашим партнером в цій діяльності стала спеціалізована американо – польська структура «PolandU.S. Operations», яка є членом нашої Палати, і місію керівництва якої, з врахуванням обов’язків воєнного стану і безпекових  пріоритетів, ми приймали в Києві з 11 червня 2023 року.

Структура «PolandU.S. Operations», була створена в 2015 році випускником Академії Військово-Повітряних Сил (ВПС) США, колишнім офіцером з питань програм ВПС в Управлінні оборонного співробітництва в Посольстві США в Польщі (Варшава), п.Роналдом ФАРКАСОМ (Ronald FARKAS). До його обов’язків з 2012р., зокрема входили управління та координація програм закордонних військових продажів між Сполученими Штатами і Республікою Польща на суму понад 4 мільярди доларів. Більш детальна інформація про компанію доступна на  англійській мові в мережі інтернет за адресою  https://www.plusops.com/, та в долученому відео:

Принагідно також інформуємо, що в рамках вищезгаданої роботи  ми вже зокрема активно долучились до організації Офісом з розвитку підприємництва та експорту України, національним проектом Дія.Бізнес, у безпосередній тісній співпраці з вищевказаним членом і партнером ПУГП, американо-польською компанією Poland-U.S. Operations (PLUS Ops.) спеціалізованого вебінару «Міжнародні тендерні закупівлі для українських компаній — як отримати вигоду з участі в тендерах уряду США, НАТО та ООН». Даний захід був успішно проведений 23 березня 2023р., а представлені PLUS Ops. питання оборонних закупівель та процедур викликали особливо жвавий інтерес в української аудиторії. Більш детальна інформація і відео події доступно тут:

Одним з публічних результатів візиту американських колег до України стало підписання Меморандуму про відповідну співпрацю між «Poland–U.S. Operations» та Польсько-Українською Господарчою Палатою в Україні і Благочинним Фондом Польсько-Українського Партнерства. Крім фото з цієї події, не можу не поділитись дуже символічним фото з наших спільних прогулянок пам’ятними місцями Києва. Разом до Перемоги!

Олег ДУБІШ

ІНФОРМАЦІЯ

Про «Poland-U.S. Operations (PLUS Ops)»

( на підставі офіційної інформації корпоративного сайту https://www.plusops.com/)

ПРО НАС

Доброчесність. Компетентність. Точність.

Історія

Спеціалізована структура «Польсько-американські операції» (PLUS Ops) була створена у 2015 році у відповідь на величезний попит щодо підтримки міжнародної промисловості, яка шукала можливості, пов’язані з програмою модернізації польської оборони. Підтримуючи різні проекти, включаючи технічне обслуговування C-130 („Hercules”), зв’язок, Електронну Розвідку (SIGINT) та інші, ми швидко визначили, що місцева польська промисловість може багато чого запропонувати як регіональним, так і глобальним партнерам, але має дуже обмежений досвід роботи за межами Польщі. Скориставшись цим і тісно співпрацюючи з місцевими постачальниками, PLUS Ops швидко стала провідним польським генеральним підрядником Міністерства оборони США та Агенції НАТО з підтримки і постачання (NSPA).

PLUS Ops співпрацює з Pol-Mare, провідним польським експедитором вантажів та ключовим регіональним постачальником послуг для уряду та промисловості. http://pol-mare.pl/en/.

У 2022 році ми розширили наше портфоліо, включивши до нього програму Battle Staff Ride, пропонуючи  в т.ч. захоплюючі можливості відчути ,як ніколи раніше, історичні військові операції!

Наша команда:

ПРЕЗИДЕНТ

Рональд Фаркас

Засновник і президент Польсько-американських операцій (PLUS Ops), Рональд Фаркас вступив на службу до Військово-повітряних сил США (ВПС США) у 2001 році. Рон був прийнятий до Академії ВПС США і закінчив її у 2008 році як офіцер з технічного обслуговування повітряних суден.  Його перше відрядження в якості офіцера відбулося на авіабазу Ейельсон, Аляска, де він був призначений на посаду начальника 353-го відділу забезпечення навчань.  Там він відповідав за координацію усіх багатонаціональних навчань “Червоний прапор – Аляска” з технічного обслуговування і логістики.

У 2012 році Рон був відібраний на посаду офіцера з питань програм ВПС в посольстві США в Управлінні оборонного співробітництва у Варшаві, Польща.  До його обов’язків входило управління та координація програм закордонних військових продажів між Сполученими Штатами і Республікою Польща на суму понад 4 мільярди доларів.  Рон також працював інструктором з питань безпекового співробітництва в Університеті оборонного співробітництва (DSCU).  Там він відповідав за навчання персоналу Міністерства оборони США з питань безпекового співробітництва, промисловості та іноземних партнерів.

ДИРЕКТОР З ЛОГІСТИКИ
Анастасія Василенко

Анастасія народилася в Білій Церкві, Київська область, Україна. З 2011 року живе в Польщі, де отримала ступінь магістра англійської філології та міжнародного менеджменту, захистивши дисертацію на тему “Управління життєвим циклом контракту: Адміністрування військових контрактів США”. Працюючи в польських компаніях, Анна супроводжувада угоди на понад 10 мільйонів доларів у міжнародних урядових та військових контрактах. В рамках серії семінарів PLUS Ops, присвячених державним контрактам, вона відіграла важливу роль у навчанні понад 400 польських організацій та установ, допомагаючи їм отримати економічну вигоду від зростання американських сил у регіоні. Крім того, Анна є співавтором посібника з державних закупівель для Міністерства розвитку і технологій (MRiT), розробленого PLUS Ops.
https://www.gov.pl/web/rozwoj-technologia/przewodnik-zostan-dostawca-armii-amerykanskiej-stacjonujacej-w-polsce

ДИРЕКТОР ПРОГРАМИ ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ
Джиммін Лі

Джим закінчив Військову академію США у 2012 році і був призначений офіцером бронетанкових військ. У 2016 році Джим був призначений до Збройних сил США в Європі до 2-го полку «Cavalry Regiment». До його обов’язків входило планування та координація багатонаціональних навчань, організація та нагляд за розгортанням нового обладнання, виконання функцій офіцера зв’язку зі штаб-квартирою НАТО та командування розвідувальним підрозділом. Джим проживає в Польщі з 2020 року і закінчив Ягеллонський університет у Кракові, отримавши ступінь магістра з міжнародної безпеки і розвитку. Як волонтер, Джим розробив і провів курси тактичної підготовки молодшого офіцерського складу для українського Корпусу морської піхоти та Національної гвардії України.

ДИРЕКТОР З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ АВІАЦІЇ (REDBALL GLOBAL MAINTENANCE)
Константінос Кріаціотіс

Понад 35 років досвіду роботи в програмах технічного обслуговування військових літаків і вертольотів (PDM, сервісні бюлетені, T.C.T.Os, модернізація, A.O.G.) в якості інженера з конструкцій/підвищених навантажень, керівника групи з ремонту і аварійно-відновлювальних робіт, керівника програми та інженерного менеджера з технічного обслуговування літаків для наступних типів повітряних суден – Транспортні: Lockheed Martin C130, P-3B, CL215/415, C-27; Винищувачі: F-16, M-2000, F-4, A-7; Вертольоти: AB-212, AB-205, Bell UH-1H, Sikorsky S-76, AS 332 Super Puma та CH-47 Член команди R.F.Q з аналізу програмних пропозицій та програм S.O.W.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР

Міхал Малеса

Міхал Малеса є генеральним директором PLUS Ops, відповідальним за визначення ринкових можливостей, управління мережею субпідрядників, організацію тендерних заявок та розробку чітких і дієвих даних для клієнтів. Досвідчений менеджер з продажу та проектний менеджер. +Більше 10 років досвіду у розвитку продажів у Польщі та експорту на європейські ринки. Досвід роботи в програмах фінансування ЄС, особливо в Європейських структурних та інвестиційних фондах в Польщі 2014-2020. Глибокі знання нових технологій у сфері маркетингу, продажів та бізнесу. Вільно володіє польською, англійською та французькою мовами. Має ступінь магістра в галузі фінансів та бухгалтерського обліку та французької мови. Міждисциплінарна освіта та досвід у сфері продажів, маркетингу, фінансів, ІТ та соціальних наук. Командний гравець, цілеспрямований, орієнтований на постійне навчання та розвиток.

МЕНЕДЖЕР ПО РОБОТІ З ПОСТАЧАЛЬНИКАМИ
Евеліна Німш-Вітославська

Евеліна має понад п’ять років досвіду у сфері міжнародних військових та урядових тендерів/контрактів. Вона закінчила Вроцлавський університет за спеціальністю “Право, адміністрування та економіка”. Евеліна – клієнтоорієнтований командний гравець, що сприяє розвитку позитивних відносин з клієнтами та партнерами.
Її досвід включає участь в укладенні та виконанні контрактів на суму понад 20 мільйонів доларів США з такими обов’язками, як Міжнародні тендерні процедури (військова тематика), переговори щодо умов контрактів, підготовка пропозицій продажу та оренди на міжнародному військовому та цивільному ринку, робота з іноземними тендерними платформами, активний пошук потенційних іноземних клієнтів та просування товарів та послуг компанії, а також моніторинг та аналіз ринкових даних про діяльність потенційних клієнтів та конкурентів.

ПРІОРІТЕТИ. СТРАТЕГІЇ. НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ.

«Бойова штабна поїздка»
Сміливість. Відвертість. Зобов’язання. Компетентність.
Семінари з бойового лідерства, інструктажі в дорозі, прогулянки на «полі бою»…

ЩО ТАКЕ ВИЇЗД БОЙОВОГО ШТАБУ?
Бойова штабна поїздка (БШП) – це вивчення історичної битви або військової операції на місці під керівництвом інструктора. BSR – це більше, ніж просто урок історії, і включає в себе лідерські, тактичні та стратегічні “уроки”, що стосуються характеру, командної роботи та сучасних операцій.
Цілі включають
– Історичні традиції і спадщина
– Основні цінності професійних збройних сил
– Бойова ефективність

ТРЕНІНГИ З БОЙОВОГО ЛІДЕРСТВА
Семінари бойового лідерства (CLW) – це підготовчі заняття, призначені для ознайомлення з характеристиками хорошого лідера під час бою та елементами особистої/надихаючої динаміки, які підвищують потенціал особистості для досягнення успіху в бою.
– Забезпечити контекст і застосовність до відвідування місць проведення навчань Battle Staff Ride
– ознайомлення з динамікою поля бою та індивідуальними лідерськими характеристиками
– Пристосування до специфічних вимог і завдань підрозділу

СПІВПРАЦЯ У СФЕРІ БЕЗПЕКИ
Експорт безпеки
Сприяння партнерам і союзникам
Співробітництво у сфері безпеки – це термін, який використовується для опису урядових програм Сполучених Штатів, що підтримують оборонні установи країн-партнерів та розбудовують міжнародні оборонні відносини. Ці програми розвивають військовий потенціал союзників і дружніх країн для самооборони і проведення багатонаціональних операцій. Діяльність у сфері безпекового співробітництва планується та здійснюється за допомогою різних законів, нормативних актів та джерел фінансування. Знання програм безпекового співробітництва США дає цінну інформацію для урядів, академічних установ, промисловості та неурядових організацій, дозволяючи їм інтерпретувати, реалізовувати та прогнозувати політику та інвестиції США у сфері безпекового співробітництва.

Елементи безпекового співробітництва

ЮРИДИЧНІ ДОЗВОЛИ

Різноманітні дозволи, що містяться в Розділі 10 і Розділі 22 Кодексу Сполучених Штатів, санкціонують глобальну діяльність зі співробітництва і надання допомоги у сфері безпеки. Розуміння законодавчого процесу дає стратегічне уявлення про політику і цілі США. Це дозволяє урядам, науковим колам, неурядовим організаціям та промисловості ефективно розподіляти регіональні та глобальні ресурси.

БЮДЖЕТУВАННЯ ТА АСИГНУВАННЯ

Незважаючи на те, що існує багато широких повноважень для здійснення діяльності у сфері безпекового співробітництва, обмеженість ресурсів вимагає суворого контролю за фінансуванням. В той час як багато повноважень є безстроковими, кошти можуть бути виділені лише на один-два роки. Готовність скористатися обмеженими можливостями фінансування є запорукою успішного виконання програм безпекового співробітництва.

СТРАТЕГІЧНЕ ПЛАНУВАННЯ
Діяльність у сфері безпекового співробітництва підтримує глобальну політику і цілі США. Запропоновані проекти ретельно вивчаються, щоб забезпечити їх відповідність цілям в рамках складної ієрархії процесів планування Міністерства оборони і Державного департаменту. Розуміння ієрархії планування підвищує ймовірність того, що запропоновані проекти будуть схвалені і отримають фінансування.

ВИКОНАННЯ ПРОЕКТІВ

Реалізація заходів у сфері безпекового співробітництва відбувається у складній мережі фінансів, законів, нормативних актів та іншої фізичної і бюрократичної інфраструктури. Управління цими процесами вимагає як широких, так і детальних знань регіональних і міжнародних законів, галузевих стандартів і ринкових умов.

ЛОГІСТИКА

Забезпечення і підтримка програм безпекового співробітництва є запорукою довгострокового успіху і постійного розвитку нових можливостей. Програми безпекового співробітництва використовують різноманітні унікальні механізми транспортування, постачання і технічного обслуговування, які необхідно розуміти і виконувати належним чином, щоб працювати ефективно і результативно.

АНАЛІЗ, МОНІТОРИНГ ТА ОЦІНКА

Як виконавча, так і законодавча гілки влади вимагають доказів того, що проекти безпекового співробітництва ефективно відповідають політиці і цілям США. Вкрай важливо, щоб зацікавлені сторони, які беруть участь у програмах безпекового співробітництва, розуміли цей процес і забезпечували підтримку своєї діяльності з боку уряду США.

FMS PLUS
Отримайте максимальну віддачу від закордонних військових продажів
Максимізуйте цінність вашої програми FMS

НИЗЬКІ ВИТРАТИ

Система зовнішніх військових продажів США (FMS) використовує найбільшу у світі систему закупівель товарів оборонного призначення, надаючи країнам-партнерам купівельну спроможність, досвід і знання співробітників Міністерства оборони, які займаються закупівлями та управлінням програмами.
Для того, щоб повною мірою скористатися цими перевагами, необхідно орієнтуватися в складній системі міжнародних угод та правил укладання контрактів. Наша команда експертів здатна проаналізувати та розробити листи-запити (ЛЗ), щоб забезпечити чітке формулювання вимог та уникнути непотрібних закупівель і витрат.
Крім того, ми можемо проаналізувати листи-оферти (LOA) та пов’язані з ними дані, щоб переконатися, що всі поставки належним чином обліковуються, і що всі послуги, придбані через систему FMS, використовуються в повному обсязі.

ВПОРЯДКУВАТИ ВИКОНАННЯ
Управління справами у ДМС може бути дуже складним. Програма FMS PLUS надає експертизу в управлінні справами та наглядових заходах. Наша команда розуміє тонкощі елементів підтримки FMS і здатна допомогти у вирішенні будь-яких питань:
– Транспортування
o Коди термінів доставки, експедирування вантажів, звіти про розбіжності при транспортуванні
– Безпека
o Передача технологій та ліцензування, вимоги до фізичної безпеки, моніторинг кінцевого використання (EUM)
– Логістика
o Випадки бланкових замовлень, Угода про спільну логістичну підтримку постачання (CLSSA), звіти про розбіжності в постачанні
– Виставлення рахунків
o Виставлення рахунків, умови оплати
– Навчання
o Управління студентами, тестування з англійської мови, замовлення на відрядження за запрошенням

РОЗВИВАЄМО ЕКСПЕРТИЗУ

В рамках програми FMS PLUS ми прагнемо розвивати ефективний та результативний персонал, який займається управлінням справами. Дозвольте нам допомогти вам навчити вашу команду ефективно працювати з системою FMS США та використовувати різні інструменти та програми з максимальною віддачею.

– Розуміння грантових програм США у сфері оборони та безпеки

– Розробка ПЗ

– Розуміння договорів про надання допомоги

– Використання Інформаційного порталу безпекового співробітництва (SCIP) та навчання

– Підготовка Огляду управління програмами (PMR), Огляду фінансового управління (FMR) та Огляду управління безпековою допомогою (SAMR)

ГЛОБАЛЬНЕ ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ REDBALL
Технічне обслуговування літаків, транспортних засобів та обладнання
Redball Global Maintenance (RGM) спеціалізується на технічному обслуговуванні літаків та транспортних засобів по всьому світу. Здатна працювати в складних і суворих умовах, команда RGM володіє навичками і досвідом, необхідними для досягнення цілей місії в суворій відповідності з вимогами безпеки і нормативними вимогами.
“Червона куля” – це термін, який використовується ВПС США для позначення необхідності негайного технічного обслуговування з метою запобігання втраті вильоту. RGM підтримує готовність реагувати на глобальні запити:
– Кадри досвідчених фахівців з технічного обслуговування, які проживають у США та Європі
– Знання правил експорту і передачі технологій
– Розуміння положень Угоди про статус сил (SOFA) для підрядників
Деякі з наших проектів включають
– Управління технічним обслуговуванням літаків C-130 Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA)
– технічне обслуговування літаків C-130 ВПС Польщі (PLAF)
– технічне обслуговування колісних транспортних засобів армії США в Європі

ЛОГІСТИКА (2)
Глобальні транспортно-експедиторські рішення
Транспортно-експедиторські послуги Pol-Mare

ВІЙСЬКОВА ПІДТРИМКА ТА ЕКСПЕРТИЗА
PLUS Ops є достойним партнером компанії Pol-Mare, нашого ексклюзивного експедитора. Працюючи на ринку транспортно-експедиторських послуг з 2001 року, Pol-Mare спеціалізується на перевезенні стратегічних, військових та небезпечних вантажів усіх класів, а також на перевезенні негабаритних вантажів. http://pol-mare.pl/en/