13 листопада розпочнеться робота нового скликання польського парламенту
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/1173680

13 листопада розпочнеться робота нового скликання польського парламенту

Депутати та сенатори складуть присягу. Також будуть обрані очільники обох палат. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

13 листопада розпочнеться робота нового скликання польського парламенту. Перше засідання Сейму розпочнеться опівдні, а Сенату  о 16:00. Депутати та сенатори складуть присягу. Також будуть обрані очільники обох палат.

О 12:00 відбудеться перше засідання Сейму 10-го скликання. Його відкриє спікер Марек Савіцький з Польської селянської партії. Цю функцію йому доручив президент Анджей Дуда.

Відповідно до регламенту Сейму, спікер Сейму прийме присягу 460 депутатів. На першому засіданні Сейму також буде обрано 20 секретарів, кандидатури яких запропонує президія палати. Депутати також оберуть 16 членів Державного трибуналу та 2 заступників голови Верховного суду. Під час першого засідання прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький оголосить про відставку свого уряду.

О 16.00 розпочнеться перше засідання Сенату 11-го скликання. Його відкриє президент Анджей Дуда і передасть головування на сесії старшому спікеру, яким він призначив найстаршого за віком сенатора Міхала Северинського з Права і справедливості.

Старший спікер приймає присягу і призначає з-поміж наймолодших сенаторів трьох секретарів першого засідання. 

IAR/А.Л.