«Зерновий коридор» має працювати: Зеленський на Ставці дав доручення міністрам і військовим

«Зерновий коридор» має працювати: Зеленський на Ставці дав доручення міністрам і військовим

Президент Володимир Зеленський доручив підготувати комплекс дій для продовження роботи “зернового коридору” та напрацювати відповідні дипломатичні заходи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це він повідомив у Телеграмі за результати засідання Ставки Верховного головнокомандувача, передає Укрінформ.

“Головкому Залужному, командувачу Неїжпапі та міністру Кубракову – підготувати комплекс дій для продовження роботи «зернового коридору». МЗС – напрацювати аналогічні дипломатичні кроки”, – зазначив Зеленський.

Глава держави розповів, що триває системна робота із захисту українських портів та інфраструктури зернової ініціативи.

“Розуміємо ризики, загрози, перспективи”, – запевнив Президент.

За його словами, були доповіді командувача ВМС Олексія Неїжпапи та віцепрем’єра Олександра Кубракова.

На Ставці також розглянули ситуацію на фронті, на північному кордоні, плани ворога й заслухали проміжний звіт щодо роботи територіальних центрів комплектування.

“Фронт. Доповіді Головкома, командувачів Сирського, Тарнавського. Актуальна ситуація на полі бою. Глибока аналітична доповідь усіх наших розвідок щодо задумів противника на коротку й тривалу перспективу. Також – постачання, логістика, виробництво. Міністр Резніков, командувач Гуляк, міністр Камишін”, – зазначив глава держави.

Крім того, за його словами, розглянули ситуацію на північному кордоні.

“Тримаємо під пильним контролем діяльність найманців у Білорусі. Доповіді ГУР МО, СЗР, ДПСУ”, – поінформував Зеленський.

Крім того, він додав, що триває комплексна перевірка роботи ТЦК – військкоматів, й на Ставці заслухали проміжний звіт. Президент анонсував, що до кінця липня очікуються результати інспекції.

Як повідомляв Укрінформ, Росія 17 липня оголосила про припинення угоди з Туреччиною та ООН щодо Чорноморської зернової ініціативи.

Президент Володимир Зеленський пояснив, що угода між Україною і Туреччиною та ООН щодо експорту агропродукції лишається чинною.