Барком завдав поразки триразовому переможцю Ліги чемпіонів
plusliga.pl

Барком завдав поразки триразовому переможцю Ліги чемпіонів

В матчі чемпіонату Польщі підопічні Угіса Крастіньша обіграли «Заксу» 3:1 на її майданчику. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Sport.

Сьогодні у польському місті Кендзежин-Козле відбувся поєдинок 8-го туру Плюс Ліги, у якому волейболісти місцевого клубу «Закса» приймали львівський «Барком-Кажани». Перед грою шанси господарів майданчика оцінювалися набагато вище, адже «Закса» одна з найсильніших команд Європи, яка стала переможцем трьох останніх фіналів Ліги чемпіонів. До того ж у її складі виступають одразу кілька нещодавніх чемпіонів Європи, які разом із збірною Польщі вибороли золоті медалі на Євро.

Але, як відомо, великий спорт, і волейбол зокрема, іноді подає сюрпризи. І саме це, на нашу втіху, відбулося у звітному поєдинку.

Львів’яни чудово розпочали гру, ні в чому не поступаючись суперникам. Більше того, з середини першого сету вони стали частіше лідирувати в рахунку та зберегли мінімальну перевагу до закінчення 25:23.

У другій партії гості вже з перших розіграшів вийшли вперед і постійно тримали дистанцію в кілька очок. А коли рахунок на табло став 19:13, стало зрозуміло, що й другий сет буде за українським клубом – 25:20.

Могла наша команда виграти матч і у трьох сетах, коли наприкінці третьої партії повела 21:20. Потім була рівновага 22:22. І все ж останні три очки у цьому сеті виграли волейболісти «Закси».

Натомість у четвертій партії «Барком-Кажани» був нестримний. Місцеві глядачі були відверто шоковані, коли українці повели 18:8. Але підопічні Угіса Крастіньша продовжували грати в тому ж ключі й просто розгромили суперників 25:15.

Львів’яни виступали у такому складі: Денніс Петровс (набрав 3 очки), Лучано Палонськи (17), Владислав Щуров (5), Василь Тупчій (22), Ілля Ковальов (21), Мойзе Гуйє (3), Дмитро Канаєв (ліберо) – стартовий. На заміну виходили: Олексій Головень (0), Віталій Кучер (0), Крістерс Дардзанс (0).

Додамо, що найкращим гравцем матчу був визнаний діагональний «Баркома-Кажани» Василь Тупчій.

Зазначимо також, що у складі господарів майданчика всю гру провів Дмитро Пашицький, який народився у Києві, але вже кілька років виступає за «Заксу». Він набрав 10 очок.

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс Ліга
8 тур. 25 листопада. Кендзежин-Козле (Польща)
«Закса» (Кендзежин-Козле, Польща) – «Барком-Кажани» (Львів, Україна)

1:3 (23:25, 20:25, 25:22, 15:25)

Після цієї перемоги, до речі, третьої в сезоні, «Барком-Кажани» піднявся на 11 місце в турнірній таблиці, маючи 8 очок. В наступному турі 30 листопада львів’яни у місті Велюнь прийматимуть команду «Сталь» (Ниса).