«Польсько-американська співпраця у військовій сфері зміцнює безпеку»
Прапор США – ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Public Domain

«Польсько-американська співпраця у військовій сфері зміцнює безпеку»

Про те, що співпраця Польщі та США у військовій сфері зміцнює безпеку, говорив деякий час тому американський посол Марк Бжезінський. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

База американського протиракетного щита в Редзикові поблизу Слупська в Поморському воєводстві на півночі Польщі вже готова. Її взяли під своє командування моряки Військово-морського флоту США. Отже, завершено семирічний процес створення радару дальньої дії та пускових установок 24-х ракет, призначених для боротьби з ракетами дальнього радіусу.

У середині цього року базу в Редзикові відвідав посол США в Польщі Марк Бжезінський. Тоді він наголосив, що польсько-американська співпраця у військовій сфері зміцнює безпеку.

«Як близько є Польща та Америка. Наші хоробрі солдати і солдатки спільно захищають кожен фрагмент НАТО, отже, також Польщу. Польська та американська армії тепер як ніколи раніше добре синхронізовані в своїх діях, тому ми — безпечні», — сказав тоді дипломат США.

Американський протиракетний щит у Редзикові — це друга установка такого типу в Європі. Її встановлення коштувало приблизно один мільярд доларів.

Першу частину протиракетного щита відкрили 2016 року в румунському місті Девеселу. 

РАР/Н.Б.