У Німеччині відбувається масовий страйк фермерів
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

У Німеччині відбувається масовий страйк фермерів

Німецькі фермери вже кілька тижнів протестують проти скасування податкових пільг на сільськогосподарську техніку та субсидій на дизельне паливо. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У понеділок, 8 січня, в Німеччині фермери перекриють автомагістралі та дороги по всій країні. У багатьох містах заплановані демонстрації та колони тракторів. Труднощі через загальнонаціональний страйк очікуються також на кордоні з Польщею.

Напередодні у Берліні перекрили вулицю 17 червня, оскільки її заповнили трактори протестувальників.

Німецькі фермери вже кілька тижнів протестують проти скасування податкових пільг на сільськогосподарську техніку та субсидій на дизельне паливо. Деякі з цих рішень були відкладені, однак страйкарі не вірять обіцянкам уряду.

Уряд вважає, що в демонстрації частково проникають екстремісти, які використовують проблеми фермерів у власних цілях. Кілька днів тому група протестувальників штурмувала пором, на якому перебував віце-канцлер Роберт Хабек.

Своєю чергою, голова Німецького союзу фермерів Йоахім Руквід підкреслив, що страйк не має нічого спільного з «диверсантами», які намагаються дестабілізувати ситуацію в країні.

Нагадаємо, у неділю, 7 січня, Посольство Польщі в Німеччині попередило про затори через протести фермерів.

IAR/І.Т.