Військового США затримали за злив секретної інформації про війну в Україні

Військового США затримали за злив секретної інформації про війну в Україні

«Містер Слейтер… свідомо надав секретну інформацію про національну оборону іншій особі, явно нехтуючи безпекою своєї країни та своєю присягою охороняти її таємниці», — заявив помічник прокурора США Метью Олсен. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

63-річного підполковника армії США у відставці заарештували за звинуваченням у наданні секретної інформації жінці, з якою він познайомився на іноземному сайті знайомств. Про це оголосило Міністерство юстиції США.

Згідно з обвинувальним актом, Слейтер надав інформацію з грифом «секретно» на прохання жінки, з якою він познайомився на іноземному сайті знайомств.

За даними слідства, жінка, видаючи себе за українку, яка проживає в Києві, «регулярно запитувала конфіденційну, непублічну, добре захищену та секретну інформацію щодо національної оборони», до якої, зокрема, мав доступ Слейтер під час брифінгів щодо війни в Україні.

Слейтер нібито ділився з нею, серед іншого, інформацією про «військові цілі у війні росії проти України» чи російський військовий потенціал. Ця інформація була під грифом «секретно», хоча Слейтер також мав доступ до надсекретної інформації.

Слейтеру висунули три обвинувачення, за якими йому загрожує загальне покарання до 10 років ув’язнення та штраф до 250 тисяч доларів за кожне обвинувачення.

«Містер Слейтер… свідомо надав секретну інформацію про національну оборону іншій особі, явно нехтуючи безпекою своєї країни та своєю присягою охороняти її таємниці», — сказав помічник прокурора США Метью Олсен.

PAP/В.Г.