На польсько-українському кордоні утворилися черги
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/987256

На польсько-українському кордоні утворилися черги

Час очікування у Дорогуську становить 188 годин. У Гребенному — 90 годин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Дуже великі черги вантажівок утворилися перед прикордонними переходами з Україною. З 6 листопада триває акція протесту польських перевізників на прикордонних переходах в Дорогуську, Гребенному і Корчовій у Підкарпатському воєводстві.

Блокада перед переходом у Дорогуську розпочалася на національній трасі 12 в Окопах. Час очікування на пропуск у Дорогуську становить 188 годин. У Гребенному — 90 годин.

Протестувальники пропускають лише одну вантажівку на годину. Вантажівки, які везуть в Україну паливо, продукти та гуманітарну допомогу, а також легкові автомобілі та автобуси, не блокують.

Серед вимог перевізників — заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, відновлення дозволів на в’їзд до Європейського Союзу для українських перевізників, а також перевірка походження капіталу компаній, які зареєструвалися в Польщі після початку війни в Україні.

IAR/А.Л.