Естонія не продовжуватиме дозвіл на проживання предстоятеля Православної церкви МП
Ілюстративне фото domena

Естонія не продовжуватиме дозвіл на проживання предстоятеля Православної церкви МП

МВС Естонії вважає, що його діяльність становить загрозу державній безпеці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Естонія не буде продовжувати посвідку на проживання предстоятелю Естонської православної церкви Московського патріархату. Міністерство внутрішніх справ вважає, що його діяльність становить загрозу державній безпеці.

Департамент поліції і Прикордонної служби Естонії у своєму повідомленні обґрунтував, що дозвіл на проживання не буде продовжений, оскільки публічні дії і заяви митрополита Євґенія, чиє справжнє ім’я Валерій Решетніков, підтримують діяльність російського агресора. Незважаючи на попередні попередження, він не змінив своєї позиції. Представники МВС неодноразово зустрічалися зі священнослужителем, щоб пояснити йому, що він повинен припинити виправдовувати московську владу та її військові дії. Його заяви були розцінені як несумісні з цінностями і правовим середовищем Естонії.

Рішення не продовжувати дозвіл на проживання Решетнікова не впливає на Естонську православну церкву Московського патріархату або її віруючих, заявила влада Таллінна. Решетніков повинен буде покинути Естонію до 6 лютого.

IAR/O.T.