Координатор спецслужб прокоментував ігнорування послом рф виклику до МЗС Польщі
Ілюстративне фото PRdU/Khrystyna Pichkur

Координатор спецслужб прокоментував ігнорування послом рф виклику до МЗС Польщі

Посол рф у Варшаві Сєрґєй Андрєєв не прийняв запрошення до МЗС і заявив, що польська сторона не має доказів того, що ракета була випущена росією. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Зарозумілість і порушення дипломатичних звичаїв», — так коментує поведінку російського посла в Польщі міністр і координатор польських спецслужб Томаш Сємоняк.

Нагадаємо, що у неділю, 24 березня, о 4:23 (за варшавським часом) російська ракета, спрямована в бік України, порушила польський повітряний простір, і пробула там 39 секунд.

Після чергової провокації російських Військово-повітряних сил керівництво МЗС Польщі викликало посла рф у Варшаві Сєрґєя Андрєєва. У понеділок, 25 березня, Андрєєв, однак, не з’явився до головного управління зовнішньополітичного відомства.

В ефірі Першого каналу Польського радіо Томаш Сємоняк наголосив, що реакція польської держави на таку поведінку має бути виваженою.

«Дипломатична нота повинна бути вручена в іншій формі. Польща також має залишити за собою право робити подальші кроки без емоцій. Ми маємо дивитися на інтереси Польщі та поляків у довгостроковій перспективі», — підсумував координатор спеціальних служб.

Про те, що Польща не залишить цю ситуацію без дипломатичної відповіді, заявив Польському радіо віцепрем’єр-міністр і міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш.

Голова МЗС Радослав Сікорський, зі свого боку, підкреслював, що польська сторона буде вимагати пояснень. Однак, як зазначав міністр, скоріш за все, з боку рф можна сподіватися «демагогії».

Посол росії у Варшаві Сєрґєй Андрєєв не прийняв запрошення до МЗС і заявив, що польська сторона не має доказів того, що ракета була випущена росією.

IAR/Х.П.