Угода між польськими і російськими спецслужбами не була узгоджена з НАТО
Барвінек, 10.04.2023. Офіцер прикордонної служби під час перевірки на польсько-словацькому кордоні PAP/Darek Delmanowicz

Угода між польськими і російськими спецслужбами не була узгоджена з НАТО

Сам процес домовленості та приховування контактів і співпраці з росіянами відбувався поза звичними процедурами, пов’язаними з союзницькими консультаціями. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

В останній серії документального серіалу «Reset» оприлюднили раніше невідомі документи щодо угоди про співпрацю між польською контррозвідкою та Федеральною службою безпеки. Як повідомили автори серіалу, ця угода не була узгоджена з НАТО.

Як пояснив професор Славомір Ценкевич, відповідно до статті 8 Вашингтонського договору жоден член Альянсу не може укладати угоди, зміст яких суперечить інтересам НАТО.

«Це не лише питання моєї думки, це позиція польських служб. Друга стаття пункт Б суперечить Вашингтонському договору», — зазначив професор.

За словами співавтора документального серіалу, сам процес домовленості та приховування контактів і співпраці з росіянами відбувався поза звичними процедурами, пов’язаними з союзницькими консультаціями.

IAR/І.Я.