Росіяни завдали масованого ракетного удару по українських містах
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

Росіяни завдали масованого ракетного удару по українських містах

В ніч проти 8 січня росіяни здійснили масований ракетний обстріл українських міст, атаки тривають. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

В ніч проти 8 січня росіяни здійснили масований ракетний обстріл українських міст, зокрема Києва, міста Дніпро, Запоріжжя, Харкова, Кривого Рогу та Хмельницького. 

Сирени лунали на всій території України. У командуванні ВПС України наголосили, що столиця залишається під загрозою обстрілів. 

На Херсонщині окупанти влучили в житлові квартали населених пунктів області, об’єкт критичної інфраструктури і територію заводу в Херсоні та магазин у Бериславському районі. За словами голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, внаслідок атаки 2 людини загинули, ще п’ятеро отримали поранення.

У Харкові загарбники атакували промислові об’єкти міста, є постраждалі.

По Запоріжжю росіяни завдали комбінованого удару крилатими і балістичними ракетами з різних напрямків, є влучання ракет у житлові райони. Інформація про постраждалих уточнюється.

Раніше Генштаб Збройних сил України повідомив, що за добу 7 січня сталося 35 бойових зіткнень. Росіяни завдали 11 ракетних ударів, 69 авіаційних нальотів і 53 артилерійських обстрілів.

У відповідь на дії росіян українська авіація завдала авіаударів по 4 районах зосередження російських військ. Також українці здійснили ракетний обстріл, вразивши блокпост, 2 ворожі склади боєприпасів та 2 артилерійські системи.

IAR/І.Т.