Ізраїльські служби швидко відреагували на атаку на польський монастир
Фото ілюстраційне Foto: Pxhere/domena publiczna CC0 Domena publiczna

Ізраїльські служби швидко відреагували на атаку на польський монастир

Поліція продовжить діяти проти актів насильства та вандалізму у святих місцях. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністерство закордонних справ цінує миттєву реакцію ізраїльських служб після нещодавнього нападу на Польський дім в Єрусалимі. Двоє мешканців Єрусалиму були заарештовані за звинуваченнями у вандалізмі щодо польського костелу. Загалом затримано чотирьох підозрюваних, на двох відкриті провадження.

Заступник голови польської дипломатії Павел Яблонський повідомив відомство, що надіслало дипломатичну ноту щодо забезпечення безпеки черниць-ельжбетанок та інших християн в Єрусалимі:

«Остання інформація, яка до нас надійшла, є доброю. Підозрюваних затримала поліція. Сподіваємось, що винуватці будуть відповідати за свій вчинок. Також маємо надію, що ізраїльські служби забезпечать безпеку всім християнам в Єрусалимі».

Павел Яблонський додав, що кілька днів тому посилилися напади на Новий дім Польщі, яким керують черниці, а також монастир і дім паломників, що розташовані в районі Меа Шеарім.

У заяві ізраїльської поліції наголошується, що поліція продовжить діяти проти актів насильства та вандалізму у святих місцях.

IAR/І.Я.