По Україні вночі запустили 122 ракети
Одеса, Україна, 27.12.2023. Фрагменти російського безпілотника PAP/Alena Solomonova

По Україні вночі запустили 122 ракети

Українська влада повідомляє, що кількість жертв може зрости. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

По Україні вночі випустили приблизно 122 ракети, більшу частину з яких збили. Про це у соцмережах написав президент України Володимир Зеленський. Окупанти поцілили у пологовий будинок, школи, садки та житлові будинки.

У Дніпрі від атаки постраждав, серед іншого, пологовий будинок. На щастя, пацієнтів вдалося евакуювати. Однак загалом по всьому місту загинуло щонайменше четверо мирних жителів і 15 отримали поранення. Крім того, в Києві повідомляється про щонайменше одного загиблого і 17 поранених. У Львові одна людина загинула, вісім людей отримали поранення. Там пошкоджені школи та дитсадки. В Одесі повідомляється про двох загиблих і восьмеро поранених. У Запоріжжі постраждали десять людей, там тривають рятувальні роботи, оскільки під завалами ще можуть бути люди. У Харкові дев’ять постраждалих і один загиблий.

За словами речника ВПС України полковника Юрія Ігната, це була одна з наймасовіших російських атак. За його словами, ціллю була вся Україна, а такої кількості ворожих об’єктів на своїх моніторах українські воїни давно не бачили. Він додав, що росіяни спочатку випустили безпілотники «Шахед», а потім застосували практично всі типи ракет, які в них є, крім «Калібрів».

Українська влада повідомляє, що кількість жертв може зрости.

IAR/І.Я.