Західноукраїнський експортний форум – 2023: приклад стійкості та натхнення

Західноукраїнський експортний форум – 2023: приклад стійкості та натхнення

«Для успішного розквіту країни потрібно, щоб у суспільстві був наявний середній клас активних людей з чіткою позицією, патріотизмом та співпрацею між владою і бізнесом. Сьогодні в Україні маємо цей середній клас» – з доповіді консультанта ПРООН Валерія Пекара. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог кандидата наук із соціальних комунікацій, викладачки кафедри міжнародної інформації Національного університету “Львівська політехніка”, журналістки-блогерки, громадської діячки, волонтерки, бізнес-аналітика, комунікаційника, політтехнолога Марії Павлюх.

8 червня 2023 року за сприяння Львівської обласної військової адміністрації відбувся Західноукраїнський експортний форум – 2023, який мав на меті зібрати активних молодих людей, що ризикуючи під час воєнного стану, не припиняють власної справи. Вітальне слово виголосив голова ЛОВА Максим Козицький.

Доповідь консультанта ПРООН, викладача Києво-Могилянської та Львівської бізнес-шкіл, Валерія Пекара «Висновки форсайту з відновлення та розвитку експорту» зачепила багатьох підприємців у залі, адже вказала на помилки і плюси нашого підприємництва. Важкі умови, в яких працюють українські підприємці, зокрема релоковані підприємства, мають ще багато слабких сторінок, над якими потрібно старанно працювати. Зокрема, переважає свідомісна компонента і переконання підприємців про те, що клієнта для підприємств повинна шукати держава. Поряд з тим, доповідач вказав на те, що українська мрія – це Перемога до 2025 року і відбудова України є шансом, який не можна проґавити.

Під час заходу відбулося кілька панельних дискусій на важливі та актуальні теми: «Нарощування і диверсифікація українського експорту під час війни – шлях до відбудови та зростання економіки», «Інфраструктура підтримки експорту – державна, регіональна та донорська складова», «Нові рішення і можливості для зняття бар’єрів та розширення експортної логістики», «Бути експортером під час війни: які виклики пройдені, яка ціна нового досвіду».

Окрему і цікаву програму на Форумі продемонструвала Львівська торгово-промислова палата і Жіноча Ділова Палата України, яку модерувала чарівна президентка Наталя Карпенчук-Конопацька. Панельна дискусія «Жінки-експортерки. Шлях та досвід» зібрала підприємець з різних галузей, які, не зважаючи на загрози і виклики, продовжують активно працювати та експортувати власну продукцію на світові ринки. Жіноче підприємництво активно розвивається, об’єднуючи активних жінок для розвитку і вдосконалення.

Закінчився захід спілкуваннями з друзями, однодумцями, підприємцями та мужніми людьми, які у важкий період нашої історії, продовжують демонструвати стійкість і натхнення у розвитку власної справи.