Триває евакуація поляків з Ізраїлю: повернулося щонайменше 268 громадян
Варшава, 09.10.2023 р. Поляки, евакуйовані з Ізраїлю, у військовому аеропорту Варшава-Окенцє PAP/Marcin Obara

Триває евакуація поляків з Ізраїлю: повернулося щонайменше 268 громадян

До Ізраїлю вилетіли три військові літаки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський повідомив, що евакуація поляків з Ізраїлю триває, буде відправлено більше літаків. Наразі до країни повернулося 268 польських громадян.

Заступник очільника МЗС підкреслив, що польська сторона намагатиметься допомогти також громадянам інших країн, але пріоритетом є допомога полякам. Першими на батьківщину вилітають ті, хто летів до Ізраїлю на короткий час: «В першу чергу надаємо допомогу тим людям, які перебувають в Ізраїлі короткостроково в рамках організованих, а також індивідуальних поїздок. Тобто це люди, які збиралися повернутися з цих поїздок. По друге, ця допомога буде надаватися особам, які мають польське громадянство, а також особам, які мають подвійне громадянство, членам їхніх сімей, які перебувають в Ізраїлі ще довше, але бажають евакуюватися. Водночас наголошуємо, що ця черга може бути трохи довшою, і не виключено, що це станеться не сьогодні-завтра».

До Ізраїлю вилетіли три військові літаки. Не виключено, що протягом кількох днів польоти з Ізраїлю відновлять і приватні перевізники, таку інформацію надали в Міністерстві закордонних справ Польщі. Однак це залежить від того, як розвиватиметься ситуація.

IAR/А.Л.