Під Києвом розпочалося будівництво заводу з виробництва безпілотників
Ілюстраційне фото Autorstwa Bayhaluk – Praca własna, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=53447052

Під Києвом розпочалося будівництво заводу з виробництва безпілотників

Директор турецької оборонної компанії Baykar Defence Халук Байрактар оголосив, що під Києвом будується завод, який вироблятиме безпілотники Bayraktar TБ2 або TБ3. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Халук Байрактар, директор турецької оборонної компанії Baykar Defence заявив, що під Києвом будується новий завод, який вироблятиме моделі безпілотників Bayraktar TБ2 або TБ3, — повідомляє Reuters.

На заводі планується працевлаштувати близько 500 осіб. Компанія заявила, що зараз експортує свої дрони TБ2 до 30 країн. За даними дослідницького центру SIPRI, це, зокрема, Україна, Ефіопія, Лівія та Азербайджан.

«Нам потрібно близько 12 місяців, щоб завершити будівництво, а потім ми займемося інтер’єром, обладнанням і організаційною структурою», — сказав Халук Байрактар.

Він додав, що потужність заводу становитиме приблизно 120 дронів на рік.

Відповідаючи на запитання, чи будуть проблеми з безпекою, пов’язані з теперішньою війною, викликати занепокоєння для компанії, він сказав, що плани йдуть «повним ходом і ніщо не може їх зупинити».

PAP/С.Ч.