ЗСУ уразили вкрадений росіянами корабель «Костянтин Ольшанський»
Ілюстративне фото Wikimedia Commons/Sergienkod – Own work/CC BY-SA 4.0

ЗСУ уразили вкрадений росіянами корабель «Костянтин Ольшанський»

Армія російської федерації готувала «Костянтина Ольшанського» до бойових дій проти України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У ніч на неділю, 24 березня, Збройні сили України завдали удару ракетним комплексом «Нептун» по кораблю «Костянтин Ольшанський». Армія рф захопила судно під час окупації Криму.

Як нагадав 26 березня в ефірі телеканалу FREEДOM речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, у той самий день також були уражені великі десантні кораблі «Азов», «Ямал» та розвідувальний корабель «Іван Хурс». Посадовець зазначив, що найближчим часом ці судна не зможуть виконувати бойові завдання. Дмитро Плетенчук додав, що інформація про ушкодження «Костянтина Ольшанського» уточнюється.

Росіяни вкрали в України великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський» у 2014 році під час окупації півострову Крим. Як пояснює речник ВМС Збройних сил України Дмитро Плетенчук, з того часу судно стояло у бухті Севастополя та розбиралося росіянами на запчастини. Нещодавно, однак, армія рф вирішила відремонтувати корабель. Посадовець додав, що «Костянтина Ольшанського» готували до бойових дій проти України. Тому, як зазначив Дмитро Плетенчук, було ухвалено рішення атакувати цю одиницю. Речник ВМС ЗСУ підкреслив, що для ураження корабля була застосована українська ракета «Нептун».

За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного російського вторгнення Україна знищила або пошкодила близько 30 кораблів країни-агресорки.

IAR/Х.П.