«Відносини з Польщею — не меню в ресторані»: Павел Коваль прокоментував поведінку посла Андрєєва
Будівля МЗС Польщі, Варшава PRdU/Khrystyna Pichkur

«Відносини з Польщею — не меню в ресторані»: Павел Коваль прокоментував поведінку посла Андрєєва

Очільник парламентського комітету у закордонних справах Павель Коваль наголосив, що контакти з МЗС мають бути основним обов’язком посла росії у Варшаві Сєрґєя Андрєєва. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Реакція польської сторони на порушення повітряного простору Польщі російською ракетою буде рішучою та адекватною», — про це заявив голова парламентського комітету у закордонних справах Павел Коваль.

У вівторок вранці, 26 березня, в ефірі телеканалу TVP Info посадовець наголосив, що ігнорування послом рф виклику до МЗС Польщі матиме відповідні наслідки.

Нагадаємо, що після чергового інциденту, пов’язаного з прольотом російської ракети над територією Польщі, керівництво польського Міністерства закордонних справ викликало російського посла рф у Варшаві Сєрґєя Андрєєва. Той, однак, проігнорував запрошення та не з’явився до головного управління зовнішньополітичного відомства у понеділок, 25 березня.

«Відносини з Польщею — це не меню в ресторані, де пан Андрєєв може вибирати, що він робитиме, а чого не робитиме. Контакти з МЗС мають бути його основним обов’язком», — так поведінку посла рф прокоментував Павел Коваль.

Оперативне командування Збройних сил Республіки Польща у неділю вранці, 24 березня, повідомило про те, що російська ракета, спрямована в бік України, пролетіла над територією Польщі.

За словами посла Сєрґєя Андрєєва, польська сторона не має доказів того, що ракета була випущена саме російською федерацією.

IAR/Х.П.