Російські загарбники планують «націоналізувати» земельні ділянки українців
Ілюстраційне фото PRdU/Khrystyna Pichkur

Російські загарбники планують «націоналізувати» земельні ділянки українців

Таким чином Росія фактично проводить політику шантажу на тимчасово нею окупованих територіях України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Росіяни планують провести інвентаризацію земельних ділянок і «націоналізувати» ті, власники яких відмовилися переоформлювати право власності. Про це пише Центр національного спротиву.

Як читаємо, для того, щоби зареєструвати право власності відповідно до окупаційного законодавства необхідно отримати паспорт РФ.

«Відтак, ворог фактично проводить політику шантажу на тимчасово окупованих територіях. Росіяни погрожують не лише відбирати землю українців, а й все що на цій ділянці побудовано», — зауважує Центр нацспротиву.

Водночас ініціатива інформує, що цивільні лікарні в тилу ворога на окупованих територіях України перетворюють у військові шпиталі.

Зазначається, що для надання послуг залучають російських лікарів, яких системно привозять у підконтрольні Росії регіони.

«Нова група з 30 медиків прибула до Маріуполя. Військове керівництво росіян на місцях обслуговує виключно медперсонал Збройних сил РФ або інших цивільних медзакладів з території РФ», — ідеться у публікації.

Центр національного спротиву/Х.П.