Католики в Польщі пам’ятають про війну в Україні
Урочисте богослужіння у варшавському Храмі Божого Провидіння, День Пресвятої родини, 30 грудня 2023 року PAP/Paweł Supernak

Католики в Польщі пам’ятають про війну в Україні

У новому році генеральний секретар Конференції Єпископату Польщі Артур Мізінський просить молитися за мир. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Генеральний секретар Конференції Єпископату Польщі єпископ Артур Мізінський побажав, щоб Христос приніс мир і примирення змученій землі. У своєму зверненні єпископ згадав про минулий рік, що пройшов під знаком збройних конфліктів в Україні та на Святій Землі, жертвами яких були діти, жінки та люди похилого віку.

«У новому році просімо Господа ще більш ревно про дар миру між народами. Нехай припиняться взаємні обстріли. Нехай заручникам повернуть свободу, діти нехай мають нормальне дитинство, а всі зазнають спокою та безпеки. Просімо Князя миру, щоб приніс змученій землі мир і примирення. Нехай кожен день нового 2024 року буде назначений Його присутністю», – сказав ієрарх.

На 1 січня 2024 року припадає 57-й Всесвітній день миру. Його супроводжує гасло «Штучний інтелект і мир». У своєму посланні на цей день очільник Католицької церкви папа Франциск нагадав про необхідність бути уважними та працювати над тим, щоб логіка насильства та дискримінації не закоренилася у виробництві та користуванні різним обладнанням за рахунок найбільш беззахисних осіб.

IAR/Н.Б.