Анджей Дуда: вірю, що цьогоріч ми перевищимо число в 300 завойованих олімпійських медалей
Анджей Дуда під час Колядування Олімпійської родини PAP/Leszek Szymański

Анджей Дуда: вірю, що цьогоріч ми перевищимо число в 300 завойованих олімпійських медалей

Президент Польщі під час різдвяної зустрічі із польськими спортсменами та олімпійцями висловив надію, що цьогоріч вдасться завоювати понад 300 медалей. До цього часу поляки під час Літніх Олімпійських ігор завоювали 298 медалей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Анджей Дуда разом з Польською олімпійською родиною у понеділок, 8 січня, взяв участь у різдвяній зустрічі. Спортсмени, тренери та олімпійські активісти разом із президентом заспівали колядки в Олімпійському центрі у Варшаві.

Польський лідер сказав, що сподівається, що цього року польські спортсмени завоюють понад 300 олімпійських медалей, здобутих під час літніх ігор. Президент Анджей Дуда нагадав, що до цього часу поляки загалом завоювали 298 медалей під час Літніх Олімпійських ігор:

«Вірю, що в Парижі це магічне число 300 буде перевищене, тобто ми напевно матимемо понад 300 олімпійських медалей. Від усієї душі бажаю нашим спортсменам, нашим олімпійцям, тим, хто виступатиме на іграх, аби дві перші медалі, що поб’ють це число 300, були золотими медалями. Це була би не тільки чудова переломна мить, але теж чудовий початок цієї історії медалей олімпійських ігор в Парижі. Маю надію, що саме так і буде».

Президент Анджей Дуда подякував тим спортсменам, які вже отримали олімпійську кваліфікацію, і сказав, що тримає кулаки за тих, хто бореться за право виступити в Парижі.

Своєю чергою, президент Олімпійського комітету Польщі Радослав Пєсєвич нагадав, що сто років тому польські спортсмени здобули перші олімпійські медалі:

«Після 100 років повертаємося до Парижа. Маючи 298 медалей, завойованих під час Літніх Олімпійських ігор, напевно цьогоріч здобудемо 300-ту медаль».

XXXIII Літні Олімпійські ігри пройдуть з 26 липня по 11 серпня.

IAR/Т.А.