Міністр оборони Польщі підписав офсетну угоду на вертольоти Apache
Меса, США, 25.09.2023 р. Міністр національної оборони Республіки Польща Маріуш Блащак (П) і віце-президент Lockheed Martin Хенк Такер (Л) під час церемонії затвердження офсетної угоди з компанією Lockheed Martin на закупівлю вертольотів Apache, 25 бм, в штаб-квартирі Boeing в Месі, штат Арізона. PAP/Marcin Cholewiński

Міністр оборони Польщі підписав офсетну угоду на вертольоти Apache

Голова оборонного відомства оголосив, що основний контракт на закупівлю Apache має бути підписаний пізніше цього року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підписав першу офсетну угоду за контрактом на постачання гелікоптерів Apache. Церемонія відбулася на заводі компанії Boeing в американському штаті Арізона. Голова оборонного відомства оголосив, що основний контракт на закупівлю Apache має бути підписаний пізніше цього року.

Маріуш Блащак сказав, що підписаний ним офсетний контракт дає польській оборонній промисловості можливість обслуговувати радари і систему наведення ракет Hellfire. 

Польща купить у США 96 сучасних ударних вертольотів Apache. Міністр Блащак заявив, що завданням цих вертольотів буде закриття Брестських воріт у співпраці з танками Abrams. Apache надійдуть на східний фланг НАТО, в першу чергу до 18-ї механізованої дивізії.

IAR/O.T.