Андріївські вечорниці в Товаристві польської культури в Рівному

Андріївські вечорниці в Товаристві польської культури в Рівному

В останню суботу перед початком Адвенту в Товаристві польської культури імені Владислава Реймонта в Рівному відбулися Андріївські вечорниці. Діти із суботньо-недільної школи весело проводили час, здобуваючи одночасно нові знання з польської мови. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

Учасники Андріївських вечорниць, які відбулися в приміщенні ТКП у Рівному, пізнавали таємниці польської мови та культури незвичним чином. Були тут і розставляння взуття від стіни до порогу, і перекидання шкірки яблука через ліве плече, а також безліч пропозицій того, як організувати смачне частування. Спільні ігри під музику об’єднали всю групу.

Вечір був багатий на передбачення чудових подорожей, незвичних наукових відкриттів та високих посад. Усі захоплювалися тим, як спритно й винахідливо деякі учасники знімали солодощі, підвішені на нитках.

Наприкінці Андріївських вечорниць на всіх учасників чекало частування.

Усі події фотограф зафіксував на світлинах на пам’ять. За організацію заходу присутні подякували голові ТКП Владиславу Багінському, Нелі Багінській, Ельжбеті Пьотровській та батькам.

Допомогу у функціонуванні суботньо-недільної школи, що діє при Товаристві польської культури імені Владислава Реймонта в Рівному, надає фундація «Свобода і демократія» в рамках проєкту «Біло-червона абетка. Програма підтримки громадських шкіл в Україні» за співфінансування Інституту розвитку польської мови імені Святого Максиміліана Кольбе з бюджету Міністерства освіти і науки РП у 2023 р.

Ельжбета Пьотровська,
вчителька польської мови, скерована до Рівного організацією ORPEG

Фото: Владислав Багінський